Tilbehør

Fjernbetjening/streamer/ConnectLine

Der findes forskellige typer af tilbehør til høreapparater. Der kan gøre det nemmere at styre høreapparater, bruges til trådløs forbindelse mellem høreapparater og mobil eller ekstra hjælp, hvis der er problemer med at høre tv eller tlf.

 

Fjernbetjening og bluetooth.

En almindelig fjernebetjening til at kontrollere høreapparater, skrue op og ned for lyden, skift program f.eks. slå teleslynge funktion til og fra.

 

En fjernbetjening m. bluetooth. Den kan bruges som alm. fjernbetjening udover den også kan bruges som blue tooth forbindelse fra mobil til høreapparat. Der kan være telespole i, der kan bruges de steder, hvor der er teleslynge. Hvis høreapparater ikke har indbygget telespole.

 

Der kan kobles ekstra tilbehør til fjernbetjening m. bluetooth.:

TV adapter til fjernsyn, sender lyd fra tv trådløst til dine høreapparater via fjernbetjening.

Tlf adapter til fast tlf, sender lyd fra tlf trådløst til dine høreapparater via fjerbetjening.

Mikrofon. Sender tale trådløst til dine høreapparater via fjernbetjening. Det kan være til foredrag eller samtale, man har svært ved at høre. Vedkommende man gerne vil høre, har mikrofonen på. 

 

Med streamer/ConnectLine er der nu mulighed for – i flere situationer – at få større glæde af dine høreapparater
Streameren giver dig mulighed for at tilslutte høreapparaterne til TV, fastnettelefon, mobil telefon, som kræver bluetooth, computer, musik og ekstern mikrofon.

Du kan tale i mobiltelefon, telefon, og høre eksempelvis TV direkte igennem dine høreapparater. Du kan betjene dine høreapparater trådløst.

Med streameren bliver det lige så nemt at tale i mobiltelefon, som det er for alle andre.

Teleslynge

En meget udbredt teknik til trådløs overførsel er installationen af et teleslyngeanlæg. Teleslyngeanlægget består af en mikrofon til at opfange lyde, en forstærker og en slynge. Slyngen er en ledningsslynge, der går hele vejen rundt langs væggene i lokalet, eller lægges i gulvet. Der findes dog også lokale slynger, som kan tages om halsen eller placeres i en pude.

Teleslyngeanlæg findes i mange offentlig rum som eksempelvis kirker, teatre, mødesale, auditorier og andre offentlige rum (for forskellige typer se www.faber-lyd.dk)

Meget elektrisk udstyr kan dog støje og forstyrre signalet i teleanlægget.

Styrken af feltet er afhængig af vinklen mellem høreapparat og lydkilden. Hvis en person eksempelvis sidder og skriver med hovedet bøjet, bliver signalet dårligere, end hvis man sidder med rank ryg. Selve placeringen af telepolen specielt i i-øret høreapparater, kan også være årsag til, at der stort set ikke overføres signal.

Mange, der har været vant til teleslynge i høreapparat, vil måske gerne fortsætte med det, selv om mange høreapparater i dag har en teknik, der gør, at der ikke er så meget behov for denne mulighed.

På de fleste høreapparater med telespole kan der vælges mellem to indstillinger T (kun teleslynge) eller TM (teleslynge og mikrofon).

Ved T får man således kun signalet fra mikrofonen (foredragsholders mikrofon, fra TV direkte, fra mikrofon iteleanlæg i kirke, teatersal mv. (høreapparatets mikrofon er slået fra) mens indstillingen TM giver mulighed for både at høre det direkte signal og høreapparatets almindelige forstærkning.

For en del høreapparatbrugere kan det være en hjælp at have forskellige former for teleslynge hjemme, som fungerer i stuen, på TV´et, i forbindelse med telefon eller i forbindelse med dørklokke og alarmer.

Donate_fill.svg Tilskud

Du har ret til tilskud, hvis du ikke har haft høreapparater før eller hvis du skal have fornyet dine høreapparater.

Læs mere
Search_fill.svg Find os

Du kan finde os i både Nykøbing og Thisted og har du brug for et kort, så du kan få et overblik, så klik her og se mere.

Find os
Diagnostics pos.svg Undersøgelser

Det er vigtigt, at det er det rigtige høreapparat, der vælges. Det kræver en god undersøgelse, tid og samtale.

Læs mere
Alarm clock pos.svg Bestil tid

Vi kan altid finde en tid til dig. Ring mandag - onsdag mellem 11-15 og fredag 9-12 på telefonnummer 96 19 01 00.

Læs mere