• Grethe-Harbo-v01-200x300.jpg
 • Grethe Harbo

  Øre-næse-halslæge

  Thybo – der efter studier i Århus  og speciallægeuddannelse til øre-næse-halslæge i primært Århus, efter næsten 30 år er vendt tilbage til Thisted.

  Jeg var overlæge i Viborg fra 1999 og havde ikke planlagt at vende tilbage til Thy, da min mand og jeg begge var veletablerede som overlæger indenfor det offentlige sygehusvæsen. Imidlertid fik vi mulighed for nye faglige og personlige udfordringer og indgik i dialog med det daværende Viborg Amt om at etablere os med praksis i Thisted, operationer på Thisted sygehus og dele-overlægestilling i Viborg. Det gjorde, at vi i 2003 flyttede til Thisted og startede op i speciallægepraksis deltids. Siden har det udviklet sig til fuldtidsarbejde i speciallægepraksis, da vi startede øre-næse-halsklinik op i Nykøbing Mors 2008. Samtidig stoppede vi som overlæger i Viborg.

  Mine forventninger til det nye arbejde er til fulde blevet indfriet.

  Det har været en berigelse, at opleve at ens speciallægeuddannelse kan bruges på en anden måde, for der er stor forskel på at arbejde som overlæge på en specialafdeling, og komme i “marken” som praktiserende speciallæge.  Jeg påskønner også at bo i Thy og er glad for den smukke natur, og de fritidsmuligheder der er heroppe.

  Det blev en tilfældighed, at det blev øre-næse-halsspecialet, jeg valgte, men det viste sig at være et godt valg – det rigtige.

  Før speciallægeanerkendelse i 1998 var jeg ansat på ønh-afdelinger i Viborg, Sønderborg, Ålborg og Århus. Min uddannelse har jeg primært fået på Århus Universitetshospital. Udover obligatoriske ansættelser på medicinsk, ortopædkirurgisk og neurokirurgisk afdeling, har jeg haft ansættelse på anæstesiafdeling i Vejle og Århus og plastikkirurgisk afdeling, Århus.

  Som led i speciallægeuddannelsen havde jeg ansættelse på høreklinikker i Sønderborg og i Vejle, og på trods af relativ kort ansættelse med stort fagligt udbytte. Jeg har desuden været “udlånt” til høreklinikken i Thisted kortvarigt, under min overlægeansættelse i Viborg.

  Personlige forudsætninger
  Udover de lægefaglige kompetencer, som jeg har erhvervet mig, har jeg som privatperson, haft personer med høretab og behov for høreapparat tæt på livet. Jeg har set hvordan behandlingen med høreapparater ikke altid har fungeret optimalt – og oplevet de konsekvenser det har for den enkelte hørehæmmede og familien.

  Det er min private erfaring, at det godt kan ”betale” sig, at bruge tid på tilpasningen, og på at finde et høreapparat, som matcher, og som måske koster lidt mere – enten for det offentlige på høreklinikkerne, eller for den enkelte, der foretrækker privat behandling. Den ekstra betaling, er hurtigt tjent ind, hvis man sammenligner omkostningerne i forhold til kontroller og ekstra besøg.

  Donate_fill.svg Tilskud

  Du har ret til tilskud, hvis du ikke har haft høreapparater før eller hvis du skal have fornyet dine høreapparater.

  Læs mere
  Search_fill.svg Find os

  Du kan finde os i både Nykøbing og Thisted og har du brug for et kort, så du kan få et overblik, så klik her og se mere.

  Find os
  Diagnostics pos.svg Undersøgelser

  Det er vigtigt, at det er det rigtige høreapparat, der vælges. Det kræver en god undersøgelse, tid og samtale.

  Læs mere
  Alarm clock pos.svg Bestil tid

  Vi kan altid finde en tid til dig. Ring mandag - onsdag mellem 11-15 og fredag 9-12 på telefonnummer 96 19 01 00.

  Læs mere